dijous, 2 d’abril del 2009

Els grans constructors d'Alacant deuen 1300 milions a la banca

Les grans empreses constructores d'Alacant estan en la ruïna. Deuen als bancs 1300 milions d'euros. Així ho desvelava el diari Información ahir dimecres 1 d'abril. Segons el periòdic, les dades del Registre Mercantil corresponent a inicis de 2008 (fa un any, i per tant al començament de l'actual crisi) certifiquen uns deutes milionaris de les empreses del totxo.

Hansa Urbana, constructora de la família Galea on la CAM poseeix el 25% de les accions, té uns deutes bancaris que ascendeixen a 486'03 milions d'euros. Procumasa, propietat del president de l'Hèrcules Valentín Botella, déu un total de 22'76 milions d'euros i es troba en una situació d'alt risc, ja que aquests deutes suposen el 93'06% dels seus actius. CHM (Constructora Hormigones Martínez), per la seua part, té uns deutes de 135'93 milions d'euros. Un pun t i apart mereix Cívica, el grup empresarial del totpoderós Enrique Ortiz. L'amo d'Alacant déu "oficialment" 47'85 milions d'euros, però el grup no inclou crèdits negociats amb la CAM per valor de 300 milions d'euros i que encara no ha tornat. Alicante Urbana (49'15 milions d'euros de deute), Murcia Puca¡hades (28'88), Grupo TM (24'61) i Ecisa (11'51) tanquen la llista dels "grans" del totxo apurats econòmicament.

La desesperada situació econòmica de les empreses dels especuladors, amb una gran quanitat de promocions immobiliàries paralitzades i amb un ritme de venda de vivendes molt lent (en gener, només es van vendre a la ciutat 1211), els ha posat en la fallida tècnica, situació que arrossegaria també als bancs que els han concedit els crèdits que ara no poden pagar.