dilluns, 18 de gener del 2010

La recepta del capital: contra la crisi, més policia

El capital té la recepta idònia per a evitar el malestar social producte de la crisi. A l'atur, la pecarietat, la misèria i els desnonaments oposarà...més policies. La crisi està provocant que una de les poques alternatives laborals de la joventut siga, precissament, optar a les places de mercenaris a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l'Exèrcit. Treball van a tenir, això segur.

A l'exèrcit d'aturats, que ja supera en Alacant les 30.000 persones registrades, se l'enfrontarà d'aquesta manera un cos policial i militar format per aquells que han trobat en la repressió la seua supervivència laboral. Al llarg del 2009, a l'estat espanyol s'incrementà en un 15% la demanda d'aspirants a entrar en els cossos policials i militars, en una proporicó d'una plaça per cada deu aspirants. Podeu llegir una notícia del diai Infomación que fa referència a aquest fenomen. La lluita ideològica esdevé, doncs, fonamental:

1. Per a plantejar que la crisi és estructural i que l'eixida favorable per als treballadors és la del socialisme
2. Per a enfortir la unitat de classe enfront d'actituds racistes
3. Per a convèncer un dels sectors més desprotegits, els joves, que les armes no es disparen contra la teuurgesia.a classe social, sinó contra els veritables enemics i provicadors de la crisi: la burgesia