dimarts, 15 de febrer del 2011

Baixa la quantitat de cotitzants que paguen pensions

En un estudi de CCOO fet públic hui pel diari (des)Información, el siniciat que acaba de pactar la retallada de les pensions relaciona el descens de la quantitat de treballadors que cotitzen amb les dificultats futures per assumir per part de la Seguretat Social les pensions. Amb la pèrdua de 106.000 cotitzants en els darrers 4 anys, actualment a les comarques del sud del País Valencià hi ha 548.5000 cotitzants, que mantenen la pensió de 280.100 persones. La ràtio treballadores/pensionistes ha baixat, doncs, de 2'50 a 2'01. Així, mentres els ingressos han baixat un 3'69% les despesses han augmentat un 20'6%.

Malgrat la tímida crítica del sindicat a una situació provocada per la destrucció de l'ocupació, el cert és que el pacte amb el govern i la patronal situa a CCOO en la realitat de fer pagar la crisi a les classes populars, mantenint el creixement de l'atur i facilitant els acomiadaments amb la nova Reforma Laboral.
Amb les seues accions, CCOO considera que les conseqüències del seu propi estudi són les de l'eliminació del sistema públic de pensions, i no la transformació d'un sistema injust que només prima el benefici de les grans empreses i multinacionals.