diumenge, 16 d’octubre del 2011

Mobilitzacions a Alacant pel 15O

Aquest 15 d'Octubre Alacant visqué tota una jornada de mobilitzacions. Pel matí, les organitzacions de classe agrupades al voltant de la Plataforma de Lluita Contra les Retallades van realitzar una Marxa que va recórrer els barris obrers d'El Tossal, Carolines i Pla per tal de denunciar les contínues retallades socials i laborals que estan impulsant el Govern i la patronal per tal de fer recaure sobre la classe obrera el cost de la crisi capitalista: retallades salarials, congelació i disminució efectiva de les pensions, retallades en inversions públiques, reformes laborals, augment de l'edat de jubilació, pujada de la llum, de l'IVA i del preu de productes de primera necessitat, privatització d'empreses públiques, o l'eliminació de la negociació col·lectiva. Les organitzacions anticapitalistes i de classe d'Alacant treballen de manera unitària des de fa tres anys, primer amb l'Assemblea Contra el Capital i la Crisi i, des de la Vaga General del 29 de Setembre, en la Plataforma de Lluita Contra les Retallades, amb una dinàmica de treball i mobilitzacions autònoma dels partits i sindicats socialdemòcrates.

Per la seua banda, el moviment 15M convocà una nodrida manifestació a la vesprada que travessà els carrers cèntrics d'Alacant. Seguint els lemes i propòsits indicats en la convocatòria internacional, s'aplegaren més de 15.000 persones. Aquesta és la quarta i la més nombrosa mobilització que ha organitzat aquest moviment a la ciutat.

El 15M alacantí es caracteritza per una notable capacitat de convocatòria, reforçada pels mitjans de comunicació de masses, per un discurs clarament anticapitalista, i per una adhesió sense precedents de gent de diversa procedència i amb cap experiència política. Però també per unes posicions que incideixen en l'apoliticisme i “asindicalisme”, en la crítica a les organitzacions de classe, en un missatge confusament interclassista, i en l'oposició a l'ús del valencià en les assemblees, escrits o cartells del moviment.