dissabte, 24 de març de 2012

Som la força, som el treball: vaga general!

Hui dissabte la Plataforma de Lluita Contra les Retallades ha organitzat tres marxes simultànies pels principals barris populars d'Alacant, per tal cridar a la Vaga General del 29 de març. A les 11:00 del matí les tres marxes han partit del barri dels Àngels, de l''Hospital General i de Ciutat d'Asís. Cadascuna de les marxes ha aplegat més de cent persones, cridant en tot moment consignes contra la crisi capitalista, les retallades i la reforma laboral; "contra la reforma, i la precarietat, vaga general", "som la força, som el treball, aturarem la reforma laboral", "a tu que estàs mirant, també t'estan furtant" han estat algunes de les més repetides.

Malgrat els intents de la Subdelegació del Govern de prohibir dues de les tres marxes, la fermesa i la contundència política dels membres de la Plataforma de Lluita Contra les Retallades van permetre la realització de les tres marxes. Davant les dificultats tècniques que excusava l'administració, la Plataforma argumentà les dificultats vitals i laborals de la reforma laboral i el dret de manifestació. D'aquesta manera, les tres marxes s'han pogut desenvolupar amb normalitat i difondre el missatge de lluita i reivindicació de cara a la vaga del 29 de març. Les tres marxes han confluït a la Plaça del Mercat, on prop de 400 persones s'han concetrat i on s'ha llegit el manifest de la Plataforma convocant.

A la convocatòria de la Plataforma de Lluita Contra les Retallades, integrada pel PCPE, CJC, Assemblea de Treballadors per la Vaga General, Endavant, Maulets, Esquerra Unida i l'Associació d'Amistat amb Cuba, s'hi han sumat CCOO, PCE-ml, Republicanos i la CGT, ampliant l'abast quantitaiu i qualitatiu de la convocatòria.