dimecres, 5 de desembre del 2012

Breu valoració de les columnes populars realitzades el passat 10 de novembre



BREVE  VALORACIÓN DE LAS COLUMNAS REALIZADAS EL PASADO DÍA 10 DE NOVIEMBRE
Plataforma de Lluita Contra les Retallades

En el marco de la acción sociopolítica de carácter clasista y unitaria promovida para difundir  la convocatoria de HG para el 14N,   constatamos que la única iniciativa capaz de concitar el  apoyo de los principales actores que  posteriormente intervinieron en la HG del 14N, fue la impulsada por la Plataforma con el formato ya conocida y practicado de las columnas por los barrios de la ciudad.  Sin duda una acción de marcado carácter clasista  y anticapitalista alejada de concepciones interclasistas  y reformistas y  con un fuerte efecto divulgador de la Huelga entre los miles y miles de personas que se cruzan con nosotros/as y a los/as que les hacemos llegar nuestras octavillas.  Sin embargo para mejorar su desarrollo es que necesario que para  futuras ocasiones analicemos mejor la forma de   aumentar la implicación de las organizaciones convocantes para lograr una mayor presencia  y  coordinar mejor los horarios, recorridos y distribución de efectivos.  Pese a todo ello, insistimos en la valoración positiva que  realizamos de la   actividad y, sobre todo, nos felicitamos del papel  asumido por la Plataforma mostrando su capacidad para promover este tipo de acción de masas.

También en relación a la preparación de la actividad resaltamos dos circunstancias sobre las que queremos hacer una valoración crítica y que, pese a no afectar en absoluto el desarrollo de las columnas, son una muestra de las diferentes categorías éticas y  políticas con las que trabajan en Alacant  diferentes organizaciones y personas. La primera es el intento de contraprogramación que sufrió la  actividad por parte del colectivo Toma la Plaza tras recibir por parte de alguno de los asistentes a la reunión abierta que convocó la Plataforma la semana anterior,  la información de que se iban a realizar las columnas.    Tanto la persona que filtró la información, como los que la aprovecharon han demostrado a las claras qué son  y hasta donde se puede contar con ellas.

La segunda cuestión es la denuncia pública que merece la actuación de la organización Republicanos que, sin participar ni implicarse para nada en la realización de la actividad, se limitaron a acudir a la convocatoria para repartir por las aceras sus octavillas y cuando acabaron con ellas no tuvieron ni la decencia de quedarse hasta el final de la marcha y se fueron. 

Pese a todo y creyendo necesario situar la crítica oportuna, insistimos en la intrascendencia práctica de estas actitudes.
 
PLATAFORMA DE LLUITA CONTRA LES RETALLADES
 
BREU VALORACIÓ DE LES COLUMNES REALITZADES EL PASSAT DIA 10 DE NOVEMBRE.
 
En el marc de l'acció sociopolítica de caràcter classista i unitària promoguda per a difondre la  convocatòria de VG per al 14N, constatem que l'única iniciativa capaç de promoure  el suport dels principals actors que posteriorment van intervenir en la VG del 14N, va ser la impulsada per la Plataforma amb el format ja conegut i practicat de les columnes pels barris de la ciutat.  Sens dubte una acció de marcat caràcter classista i anticapitalista allunyada de concepcions interclasistes i reformistes i amb un fort efecte divulgador de la Vaga entre els milers i milers de persones que es creuen amb nosaltres i als  que els fem arribar les nostres octavetes.  No obstant açò per a millorar el seu desenvolupament és  necessari que per a futures ocasions analitzem millor la forma d'augmentar la implicació de les organitzacions convocants per a aconseguir una major presència i coordinar millor els horaris, recorreguts i distribució d'efectius. Malgrat tot açò, insistim en la valoració positiva que realitzem de l'activitat i, sobretot, ens felicitem del paper assumit per la Plataforma mostrant la seua capacitat per a promoure aquest tipus d'acció de masses.

També en relació a la preparació de l'activitat ressaltem dues circumstàncies sobre les quals volem fer una valoració crítica i que, malgrat no afectar en absolut el desenvolupament de les columnes, són una mostra de les diferents categories ètiques i polítiques amb les quals treballen a Alacant diferents organitzacions i persones. La primera és l'intent de contraprogramació que va patir l'activitat per part del col·lectiu Toma la Plaza després de rebre,  per part d’algú dels assistents a la reunió oberta que convocà la Plataforma la semana anterior,  la informació  de que s'anaven a realitzar les columnes. Tant la persona que va filtrar la informació, com els que la van aprofitar han demostrat a les clares què són  i  fins a on es pot comptar amb ells.
 
La segona qüestió és la denúncia pública que mereix l'actuació de l'organització Republicans que, sense participar ni implicar-se per res en la realització de l'activitat, es van limitar a acudir a la convocatòria per a repartir per les voreres les seues octavetes  i quan van acabar amb elles no van tenir ni la decència de quedar-se fins al final de la marxa i es van anar.   
 
Malgrat tot i creient necessari situar la crítica oportuna, insistim en la intrascendència pràctica d'aquestes actituds.