dimecres, 6 de maig del 2009

Abril: l'atur continua creixent

Les informacions proporcionades ahir pel Ministeri de Treball espanyol confirmen allò que milions de famílies al País Valencià i al món ja sabíem: que la crisi econòmica és profunda, estructural, i que ni les mesures conjunturals (com ara el pla d’inversions estatals) o el periode vacacional de la Pàsqua poden frenar l’atur, la precarietat i la dramàtica situació de totes aquelles persones que s’han quedat sense feina i, també, sense cobrar cap tipus de prestació.

Les dades sobre l’atur al mes d’abril testimonien l’enèssim augment de les xifres de desocupats, si bé amb una menor intensitat que els mesos precedents. A les comarques d‘Alacant, 2654 persones foren expulsades dels seus llocs de treball, especialment a la indústria (955) i a la construcció (753). D’aquesta manera, som ja un total de 178.533 aturades a aquest territori.

Per al conjunt dels Països Catalans, la situació és idèntica; al País Valencià l’atur s’incrementà en 9015 persones, al Principal en 6910, i només les Illes Balears i Pitiüses registraren un descens de 3207 persones aturades. D’aquesta manera, la quantitat d’aturades al conjunt dels Països Catalans supera amb escreix la cifra del milió de persones.