dissabte, 16 de juny del 2012

La Plataforma de Lluita Contra les Retallades es reafirma en el seu compromís de lluita i organització de classe

Amb un acte polític realitzat a la Plaça de Magallanes del popular barri de la Florida, la Plataforma de Lluita Contra les Retallades reafirmà el seu compromís de lluita i organització de classe. Després de diversos dies d'intensa agitació al barri, instal·lant durant tres dies diverses taules informatives i arreplegant centenars de signatures contra les retallades i privatitzacions i en defensa dels serveis públics, la Plataforma realitzà un seriós acte polític al centre del barri. Les diverses organitzacions que conformen la Plataforma (Endavant, Maulets, Pcpe, CJC, Associació d'Amistat amb Cuba, Assemblea de Treballadors per la Vaga General, Comitès per la Unitat Obrera i Esquerra Unida) havien realitzat diversos panells informatius sobre els atacs del capital a la sanitat, l'educació, els drets laborals, o la repressió, que van instal·lar al voltant de la plaça. 

L'acte va començar amb un vídeo que recollia diversos testimonis del veïnat del barri de la Florida sobre la crisi que estem patint la classe treballadora; seguidament, diversos membres de la Plataforma de Lluita Contra les Retallades explicaren l'origen, funcions i activitats de l'organització, feren un repàs a les causes de la crisi capitalista, i incidiren en la necessitat de la lluita, l'organització de classe, i el derrocament del capitalisme front a la crisi del capital. Al llarg dels parlaments s'insistí en la necessitat de la solidaritat de classe, convocant a la concentració convocada per a hui dissabte pel Moviment de Resistència Global en solidaritat amb totes les persones repressaliades pel seu activisme polític.

Les estrofes de la Internacional serviren per a donar pas al grup de Hip Hop G90 Bolxevic, que des del Vinalopó volgué contribuir en l'acte amb les seues lletres combatives, internacionalistes i de classe, aportant una forta dosi de moral i il·lusió militant a les desenes de persones participants en l'acte.