divendres, 20 de juliol de 2012

Alacant avança cap a la Vaga General

Milers de persones es van manifestar ahir dijous 19 de juliol pels carrers cèntrics d'Alacant en resposta a les retallades socials i laborals aprovades pel govern espanyol, i en defensa dels drets socials i laborals de les classes populars. La marxa, que ocupà tot el seu recorregut, amb el carrer General Marvà, l'avinguda d'Alfons el Savi i la Rambla plenes a vesar, es transformà de l'habitual processó a una mobilització amb gran combativitat, predominant els crits i les consignes conra les polítiques neoliberals del govern espanyol i de la Unió Europea. Els sindicats oficialistes van xifrar l'assistència en 70.000 persones, mentres que la Policia Nacional la rebaixava a 35.000.

Amb aquest enorme èxit, la classe treballadora de la ciutat i de les comarques veïnes donava la seua empenta a l'objectiu principal de la marxa, que a banda de la protesta tenia una perspectiva més ampla: la d'acumular forces per a la convocatòria d'una nova Vaga General al setembre.

Les organitzacions de classe de la ciutat eixiren al carrer amb compromís i combativitat, com ara els nombrosos blocs del PCPE-CJC i de l'Esquerra Independentista (Endavant, Sepc i la nova organització de joves, Arran), i la digna i consolidada presència dels CUO, els Comitès per a la Unitat Obrera, que passa a passa van assentant el seu treball de base. "Hi ha solució, eixida de l'euro, l'OTAN i la Unió", "Visca la lluita de la classe obrera", "Som la força, som el treball, vaga vaga vaga general", varen ser algunes de les consignes més repetides en les dues hores que durà la mobilització. També la CGT participà, darrere una pancarta que cridava "ni rendir-se ni pactar, és hora de lluitar".