dissabte, 21 de març del 2009

L'educació a Alacant, en peu de guerra

Juntament la feina mobilitzadora i informativa de les estudiants a Secundària i a la Universitat d'Alacant contra el Pla Bolonya, la resta d'agents educatius de la ciutat reprenen la lluita política davant les carències que mostra a la nostra ciutat. Per un costat, mares, pares, alumnat i treballadores de l'Institut Verge del Remei reclamen l'ampliació de l'institut i el manteniment de la línia en valencià, una de les poques que funciona a la ciutat i que la Conselleria vol suprimir. Mentre, el conseller d'Educació ha confirmat que el xinés serà una de les llengües a estudiar en el currículum de Secundària.

També l'alumnat i les treballadores de Centre d'Educació Permanent de persones Adultes Alberto Barrios s'han mobilitzat, amb una classe al carrer, per exigir més espais ja que el centre està saturat.

Per últim l'estat ruïnós i insuficient de les instal·lacions educatives a Alacant ha tingut un nou episodi al barri del Pla, on el col·legi Manjón-Cervantes ha estat desallotjat després de la declaració de ruïna, i els seus 320 alumnes traslladats a un institut de la Platja de Sant Joan, on comparteixen centre amb altres alumnes d'un col·legi pendent de construir. Les famílies del Manjón temen que, també al Pla, es repetisca la situació de Benalua, on ja són 10 anys d'espera en la construcció d'un nou col·legi i 9 anys de barracons.

Donada la tràgica situació de l'ensenyament públic al País Valencià, la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha tornat a convocar una nova jornada de vaga, en aquesta ocasió per al 28 d'abril.