dijous, 19 de març del 2009

Nous tancaments i EROs

La crisi continua colpejant el sector industrial i l'ocupació a les comarques del sud dels Països Catalans. A Alacant, la factoria de la companyia tabacalera Altadis ha anunciat el tancament definitiu de la seua planta; l'Ero corresponent afecta a 329 treballadors, dels quals una bona part seran prejubilats, altres perdran la feina i 99 traslladats a Logroño, ciutat on romandrà la única factoria de la multinacional. Per la seua banda, Alcoa ha pactat un nou Ero temporal que suposarà la paralització del treball de les 437 operàries 38 dies entre abril i desembre, a raó de 7 dies al mes. Les treballadores de la factoria d'aluminis perdran uns 100 euros al mes. Així mateix, les 54 treballadores de l'empresa constructora Nàrtex també veuen perillar els seus llocs de treball, ja que l'empresa ha presentat suspensió de pagaments.

A l'Alcoià i al Comtat la situació no és gens millor. Recentment, el Grup Monllor ha anunciat el tancament de 3 de les seues 5 empreses, amb l'acomiadament de 20 treballadores; en els darrers temps, 63 obreres d'aquest grup han perdut la seua feina, i només 20 la conserven. El grup Moltó, de Cocentaina, també ha declarat suspensió de pagaments, la qual cosa torna a posar en perill les 160 operàries d'aquesta tèxtil de Cocentaina.

I al Vinalopó, les treballadores del marbre continuaran pagant els efectes de la crisi provocada pels patrons. L'empresa García Moya de Monfort ha declarat, també, suspensió de pagaments, posant en perill la feina de les 80 operàries.