dilluns, 20 d’abril del 2009

1 de cada 2 adolescents alacantins abandona els seus estudis

A propòsit de la vaga a l'ensenyament públic que ha convocat per al proper 28 d'abril la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, des d'Alacant en Crisi ens volem fer resò d'una notícia preocupant que posa en qüestió el sistema educatiu en general, però també el tipus de societat que el capitalisme està generant.

Segons un estudi publicat el passat mes de març per la revista Magisterio, 1 de cada 2 adolescents alacantins no finalitza la seua escolarització obligatòria. A l'estudi sobre fracàs escolar, la revista certifica que el 44% de les estudiants d'ESO abandona els seues estudis abans d'aconseguir el Graduat d'Escolaritat, en una bona mostra de l'alt índex de fracàs escolar a les nostres comarques. Així mateix, el fracàs incideix en major mesura entre els xics (52'6%) que entre les xiques (34'8%)

El fracàs escolar a les comarques el sud és el més elevat a tot el País Valencià, malgrat que en tot el territori se superen amplament els límits “acceptables” per a la Unió Europea, que estan en el 10%. concretament, al País Valencià l'índex de fracàs escolar es troba en el 39'7%. Al conjunt dels Països Catalans, el 37'8% de les adolescents abandona els estudis obligatoris, especialment els xics (41'4%).

Als blocs de les Plataformes en defensa de l'Ensenyament Públic d'Elx i de la Marina Baixa podreu trobar bons articles i informació sobre la vaga i sobre la tràgica situació de l'ensenyament públic.