dijous, 23 d’abril del 2009

manifest del 1r de Maig

Manifest de l'Assemblea Contra el Capital i la Crisi d'Alacant - 1r de Maig

La crisi capitalista, que la paguen els rics

Al llarg dels darrers mesos les treballadores de tot el món estem vivint una crisi econòmica, energètica, financera i alimentària de primer ordre. Milions de nosaltres hem perdut la nostra feina, s'han tancat fàbriques, els salaris són cada vegada més reduïts i es privatitzen els serveis públics. El present de les treballadores del món en general i d'Alacant en particular és dramàtic. Per contra, els governs no fan més que auxiliar els poderosos. Milers de milions de diners públics, que són de totes, han estat destinats a comprar actius i tapar els forats de la banca privada, i són contínues les ajudes econòmiques i fiscals a les grans corporacions empresarials.

Així, els que durant anys han estat acumulant ingents beneficis, són ara ajudats pels governs, mentre que les treballadores ens veiem expulsades de les nostres feines i estem abocades a viure situacions tràgiques. En el darrer any, a la comarca de l'Alacantí hem passat de 23.444 aturades a 38.486, un augment del 61%. I la xifra no para de créixer.

Ara bé, cap responsabilitat es demana a constructors, promotors, especuladors, multinacionals, bancs, caixes, o empresaris. Cap responsabilitat es demana a aquells que, amb les seus pràctiques, ens han portat a la crisi. Ara que tot el sistema capitalista ha naufragat, se'ns exigeix a les treballadores que assumim l'alt cost social i econòmic d'una crisi que no hem provocat. Els responsables d'aquesta crisi desitgen mantenir les seues taxes de benefici i ens fan pagar la factura a nosaltres en forma d'atur, congelació de salaris, endeutament, explotació, precarietat i amenaces a les pensions.

Per fer front a aquesta situació, diverses persones i organitzacions hem creat l'Assemblea Contra el Capital i la Crisi d'Alacant, amb els següents objectius:

  • Organitzar al conjunt de la classe treballadora en la lluita contra la crisi actual i el sistema capitalista que l'ha provocat.

  • Recuperar la consciència de classe del conjunt de les treballadores

  • Mobilitzar i fer front de manera unida a les mesures contra les treballadores

  • Crear espais de coordinació, debat i acció entre les persones i organitzacions anticapitalistes d'Alacant

  • Fomentar la camaraderia, implicació, responsabilitat i igualtat entre tots els membres de l'Assemblea

Organitzacions i persones que formem part de l'Assemblea Contra el Capital i la Crisi d'Alacant:

Diferents persones a títol individual - Confederació General del Treball - Intersindical Valenciana - Partit Comunista dels Pobles d'Espanya - Col·lectius de Joves Comunistes - Esquerra Unida – Endavant – Maulets - Partit Comunista d'Espanya (ml) - Joventuts Comunistes d'Espanya (ml) - Moviment per la Unitat del Poble – Republicans - Plataforma Ciutadans per la República - Ecologistes en Acció - Assemblea d'Estudiants de la Universitat d'Alacant

Participa en la propera reunió de l'Assemblea Contra el Capital i la Crisi d'Alacant

dijous 7 de maig, 19.00h

Locals de la CGT (C/José Reus García 3)