diumenge, 26 d’abril del 2009

Okupen un solar i el transformen en hort comunitari

Hui diumenge 26 d'abril, i després de diverses setmanes de feina prèvia, un grup de veïnes ha okupat un solar al barri de Carolines i l'ha transformat en un hort comunitari. Una trentena de persones han participat hui en les feines que han provocat el canvi d'un solar erm en un espai de vida de i per al barri.

En les darreres setmanes el grup promotor de l'hort ha netejat el solar, ha sanejat les parets i ha anat traslladant terra, fem, aigua, blocs i palla. Al mateix temps, iniciaven una campanya de difusió entre el veïnat, que ha acollit amb il·lusió el nou projecte i ha participat en la jornada de treball.

Al so de la xaramita, al llarg de tot el matí s'ha cavat en la dura superfície molt de temps abandonada, s'han alçat els bancals (de moment, dos) i s'han plantat lletugues, cebes, bledes, espinacs, albergínies i pebreres. A les jardineres, s'han plantat aromàtiques, geranis, i aloe vera, aportades moltes d'elles pel veïnat. Podeu veure les fotos del dia ací, així com també les experiències de jardins populars que han iniciat també a Atenes.

Amb aquest primer dia de feina, s'inicia l'hort comunitari de Carolines, amb jornades de treball i assemblees tots els diumenges a les 11.00 al propi hort.