dissabte, 11 de setembre del 2010

Centenars de persones es mobilitzen per la Vaga General

La primera gran mobilització convocant a la Vaga General del 29 de setembre ha recorregut hui dissabte els carrers de la ciutat d’Alacant. En el marc de la Marxa per la Dignitat, tres columnes han partit dels barris obrers de Verge del Remei (Plaça d’Argel), Pla (Font de l’Hospital) i Ciutat d’Asís (Plaça del barri) per a confluir en el Mercat Central de la ciutat. Més de 500 persones han participat en les tres combatives marxes, que han recorregut els barris obrers de la ciutat i els mercats populars i han repartit milers de pamflets entre les treballadores i treballadors convocant a la Vaga General.

Les tres marxes s’han caracteritzat per a nodrida participació, però especialment per la combativitat i ànims de totes les persones que han acudit convocades per la Plataforma per la Vaga General, organisme que agrupa organitzacions sindicals, polítiques, veïnals, juvenils i socials de la ciutat. “Contra la reforma i la precarietat, Vaga General”, “29 de setembre, Vaga General”, “La crisi del sistema, que la pague el banquer i no la classe obrera”, “Unitat Popular per la Vaga General”, o “Reforma laboral per a la casa real” han estat els principals crits que han plenat els carrers d’Alacant.

La perfecta organització de les 3 marxes ha permès la distribució de milers de pamflets, la difussió del missatge mobilitzador a la pràctica totalitat dels barris obrers i populars d’Alacant, i la relació directa amb milers de veïns i veïnes. Aquesta primera mobilització per la Vaga General suposa una continuació de la feina política, propagandística i agitativa que les diferents organitzacions estan desenvolupant de manera intensa a la ciutat, i que es reprendrà el pròxim dijous 16 de setembre, amb una manifestació que partirà a les 20:00 des de la seu del Banc d’Espanya a la Rambla i que recorrerà els locals dels responsables de la crisi capitalista: patronal, constructors, especuladors, bancs, i governs autonòmic i estatal.

Podeu veure una ampla selecció de fotos de les tres columnes aquí