dilluns, 9 de febrer del 2009

Dues fàbriques més fan fallida

Dues empreses del sud del País Valencià s’han declarat hui en suspensió de pagaments. Les treballadores de Gramaelx (marbre, Elx) i Encotor (tèxtil, Cocentaina) perdran la seua feina degut a la fallida empresarial. El calcer, per la seua part, figura com una de les activitats amb major quantitat de demandes per acomiadament presentades el passat mes de gener als Jutjats del Social del sud valencià, juntament amb la construcció

Al mateix temps, la multinacional de l’automòbil Nissan va anunciar ahir que al llarg del 2009 acomiadarà a 20.000 treballadores als “països d’alt cost” laboral, per tal d’estalviar-se 1921 milions de dòlars en salaris i poder mantenir la seua taxa de beneficis empresarials.

D’altra banda, hem pogut saber que els especuladors no han abandonat el mercat immobiliari, sinó que continuen alerta en aquest sector per a continuar enriquint-se. L’Associació de Promotors Immobiliaris de la Província d’Alacant (Provia) ha anunciat que forts grups d’inversors espanyols estan aprofitant la caiguda del mercat immobiliari per a comprar habitatges amb un preu reduït de fins al 20%, monoloplitzant la propietat i esperant que les vivendes es puguen revaloritzar amb el temps.