divendres, 13 de febrer del 2009

La patronal exigeix diners públics per a mantenir els seus beneficis

Després de les propostes d’acomiadament lliure i contracte de crisi, la patronal continua la seua política d’ofensiva per tal d’aconseguir un tracte preferencial per tal de mantenir els seus beneficis en un context de crisi que ells mateixos han provocat. Al llarg dels darrers 15 anys la burgesia espanyola unflà les seues butxaques fonamentant el creixement econòmic en l’especulació, la construcció i l’enginyeria financera. Ara, la seua major preocupació és mantenir la seua taxa de beneficis, coste el que coste.

Ahir dijous, a la nostra ciutat d’Alacant, el president de les cambres de comerç espanyoles, l’antic ministre del Psoe Javier Gómez Navarro, exigí al govern la injecció de diners públics a la banca i la recapitalització, amb fons públics, de bancs i caixes. En resum, que amb els diners de tots engreixem els comptes d’empreses i bancs. L’objectiu d’aquesta mesura seria possibilitar la concessió de crèdits a les empreses, cosa que actualment neguen els bancs malgrat els espectaculars beneficis aconseguits en 2008. Si no es produeix aquest regal de diners públics es podria “precipitar la fallida dels bancs”, en paraules de l’alt càrrec patronal. Paradoxalment, Bancaixa anunciava uns beneficis en l’any 2008 de 501 milions d’euros.

El mateix dia, la CEOE reclamava també un regal al sector de l’automoció de 15.000 milions d’euros, més ajudes de 1.200 euros per a la compra d’un cotxe. Per la seua banda, la multinacional japonesa Pionner anunciava l’acomiadament de 10.000 treballadores en tot el món.