diumenge, 1 de maig del 2011

1r de Maig a Alacant: un clam de classe

Un miler de persones han participat en el Primer de Maig anticapitalista i unitari convocat a Alacant per la Plataforma de Lluita Contra les Retallades. Després de mesos de treball conjunt, per primera vegada en molt de temps les organitzacions de classe de la ciutat han convocat conjuntament aquest Primer de Maig, mantenint la dinàmica de mobilitzacions i combativitat protagonitzades per la Plataforma de Lluita des de la seua creació després de la Vaga General del 29-S. Podeu veure les imatges de la jornada aquí.

Amb el propòsit de denunciar el Pacte Social, el paper legitimador de totes les retallades dels sindicats CCOO i UGT, l'entesa absoluta entre aquests sindicats, la Patronal i el Govern, i les contínues retallades, els incansables crits dels i les manifestants s'han orientat, també, a reclamar l'empoderament de la classe obrera i la configuració d'estructures polítiques i sindicals que atenguen als seus propis interessos. “La crisi del sistema, que la paguen els rics, i no la classe obrera”, “Contra el Pacte Social, lluita obrera i popular”, “Contra l'atur, lluita obrera”, o “Ugt i Comissions ens retallen les pensions” han estat algunes de les paraules d'ordre consignades pels centenars de militants anticapitalistes.

Darrere de la pancarta unitària que obria la marxa unitària amb el lema “Contra el pensionazo i les retallades, la mobilització continua” s'han situat blocs de diferents organitzacions que treballen a la Plataforma de Lluita Contra les Retallades: Assemblea de Treballadores per la Vaga General, PCPE-CJC, l'Esquerra Independentista (Endavant i Maulets), CGT i Esquerra Anticapitalista. Esquerra Unida es va desmarcar de la Plataforma i va decidir secundar la manifestació convocada per CCOO, que precedia la marxa anticapitalista i que ha aplegat unes 5000 persones.

Amb aquesta mobilització, la Plataforma de Lluita Contra les Retallades conclogué les seues activitats al voltant del Primer de Maig, que havien començat el dia anterior amb una marxa que recorregué els populars barris del Tossal, Pla i Carolines i que aplegà una cinquentena de persones que repartiren milers de pamflets i informació entre els treballadors d'aquests barris. Podeu veure imatges de la marxa aquí.